Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

#Τελευταίες ειδήσεις:

Προσοχή!Κυκλοφορούν «περίεργες» ιώσεις!Δύο προτεινόμενα φυσικά φάρμακα γι`αυτές!

Αφορμή για την συγγραφή του παρόντος άρθρου είναι μια περίεργη ίωση που κυκλοφορεί τον τελευταίο μήνα στην Ελλάδα. Ή ίωση ξεκινάει σαν απλό κρυολόγημα με συνάχι αλλά εξελίσσεται άσχημα με πυρετούς, διάρροια και καταλήγει σε βρογχίτιδες ή γαστρεντερίτιδες. Το περίεργο της ίωσης είναι η επιμονή της καθώς κρατάει σε πολλές περιπτώσεις και 4 εβδομάδες λες και το μικρόβιο της δεν θέλει με...τίποτα(ή έτσι είναι εργαστηριακά ρυθμισμένο;) να εγκαταλείψει τον οργανισμό του ασθενή και σε πολλές περιπτώσεις ο γιατρός καταλήγει να χορηγεί βαρύτατες αντιβιώσεις.


Ίσως κάποιοι θέλουν τον Ελληνικό λαό με εξασθενημένο οργανισμό(γιατί άραγε;) ή ίσως θέλουν απλά να κονομήσουν κάποιες φαρμακευτικές εταιρίες από τα «φάρμακα» που μοσχοπουλάνε ως θεραπεία για τις ιώσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση ο Βαρκάρης σκέφτηκε να τους χαλάσει το γλυκό και να σας παρουσιάσει δύο φυσικά φάρμακα για τις ιώσεις αυτές. Κρατήστε τις  συνταγές τους. Θα σας χρειαστούν και στο μέλλον.

Η πρώτη συνταγή είναι για την περίπτωση που η ίωση είναι στην αρχή της και είναι στα στάδια του πονόλαιμου της καταρροής και του πόνου στα αυτιά. Είναι μια συνταγή των παππούδων μας που μπορεί να σκοτώσει ΤΟΠΙΚΑ οποιοδήποτε μικρόβιο. 

Η δεύτερη συνταγή είναι για την περίπτωση που η ίωση έχει προχωρήσει και έχει προκαλέσει βρογχίτιδες, πυρετούς, γαστρεντερικά, κ.λ.π. Είναι από την επιστήμη της βοτανολογίας και μπορεί να εξοντώσει οποιοδήποτε ιό (εργαστηριακό ή όχι) εισέλθει στον οργανισμό μας εκτός αν πρόκειται για μύκητα καθώς για τους μύκητες υπάρχουν άλλα σκευάσματα.

Πριν διαβάσετε τις συνταγές διαβάστε το παρόν με προσοχή! 

Ο γράφων έχει γνώσεις και πείρα βοτανολογίας. Ως εκ τούτου οφείλει να σας ενημερώσει και πρέπει να λάβετε γνώση, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο, για τα εξής:

1) Η βοτανολογία είναι επιστήμη και όπως κάθε επιστήμη έχει τους νόμους και τους κανόνες της. Δεν υπάρχει βότανο που να θεραπεύει όλες τις παθήσεις και άτομα που το υποστηρίζουν αυτό είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα βάζουν την υγεία τρίτων σε κίνδυνο.

2) Τα βότανα είναι φάρμακα αλλά και δηλητήρια όπως και ναρκωτικά. Η χρήση τους χωρίς την κατάλληλη γνώση και η παραλλαγή οποιασδήποτε συνταγής ή δοσολογίας ή συστατικού μπορεί να επιφέρει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

3)Τα φυσικά φάρμακα έχουν και παρενέργειες αλλά και αντενδείξεις. Ενημερωθείτε στο τέλος του άρθρου γιαυτές πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή.

4)ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΣΕΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΘΩΣ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ: Το πρώτο φάρμακο περιέχει αλκοόλ και το δεύτερο δυνατό αντιβιοτικό. Η παρουσία αλκοόλ στο αίμα αναστέλλει την αντιβιοτική δράση. Αν δοκιμάσετε το πρώτο και δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα περιμένετε τουλάχιστον 12 ώρες πριν λάβετε το δεύτερο σκεύασμα.

Οι δύο φυσικές συνταγές που έχουμε να σας προτείνουμε λοιπόν είναι οι εξής: 

1) «Βραστάρι»: Ένα φάρμακο που γνώριζαν άριστα οι παλαιοί.

Το «βραστάρι» είναι μια συνταγή του παππού και της γιαγιάς όπως θα έλεγε κανείς. Έχει τοπική δράση και θεραπεύει άμεσα φαρυγγίτιδες, έσω-ωτίτιδες, συνάχι και γενικά τοπικές λοιμώξεις της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν έχουν εξαπλωθεί αρκετά και δεν έχουν κάνει σοβαρές φλεγμονές. 

Θα χρειαστείτε:

25 ml (1/3 ποτήρι του κρασιού) τσίπουρο
1 κουταλιά ΑΓΝΟ μέλι  
1 αποξηραμμένη πιπεριά καυτερή τσίλι ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
απειροελάχιστο μαύρο πιπέρι

Εφαρμογή: Σε ένα μικρό μπρίκι προσθέστε τα ανωτέρω υλικά (και τους σπόρους της πιπεριάς) και αφήστε το να πάρει μια βράση στο μάτι της κουζίνας. Καταναλώστε το ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ όσο είναι ακόμα ζεστό. Πιείτε όσο αντέχετε και με προσοχή καθώς θα δημιουργηθεί πόνος και κάψιμο στην πάσχουσα περιοχή. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς το συγκεκριμένο φάρμακο καυτηριάζει την πάσχουσα περιοχή. Αν δεν αντέχετε το κάψιμο μην πιείτε άλλο αλλά δοκιμάστε κατευθείαν την δεύτερη συνταγή. Αν το αντέχετε κάντε λήψη ανά 12ωρο.. Συνήθως 3 με 4 δόσεις είναι υπέρ αρκετές για πλήρη θεραπεία.


2)Ελιά. Το ευλογημένο δέντρο.

Τα φύλλα της Ελιάς περιέχουν το πιο ισχυρό αντιβιοτικό στην ιστορία της ιατρικής την ελαιοευρωπαΐνη.  Είναι ένα άλευρο(σεκοϊριδοειδής γλυκοζίτης) το οποίο η χρήση του και οι θεραπευτικές του ιδιότητες συχνά παίρνουν μυθικές διαστάσεις. Το πρόβλημα του φάρμακου αυτού είναι η σωστή εξαγωγή του από τα φύλλα της Ελιάς στην σωστή εποχή καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μικρότερης περιεκτικότητας απότι τους χειμερινούς λόγο βροχοπτώσεων. Επίσης έχει τεράστια σημασία η επιλογή υγιών φύλλων και η σωστή επεξεργασία τους καθώς το π.χ. βράσιμο τους είναι μια λάθος τακτική που καταστρέφει τις ουσίες του φύλλου. Στην συνταγή θα σας ενημερώσουμε για τον σωστό τρόπο επιλογής-παρασκευής-κατανάλωσης του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Θα χρειαστείτε:

40 φύλλα ελιάς αν τα μαζέψετε την τωρινή εποχή, 55 το καλοκαίρι 40 το φθινόπωρο μετά τα πρωτοβρόχια και 30 τον χειμώνα. Τα φύλλα να είναι δύσκαμπτα και υγιή με σκούρο πράσινο χρώμα. Μην βάλετε όσα φύλλα έχουν καφέ κηλίδες ή όσα έχουν αρχίσει να ξεραίνονται από την μύτη του φύλλου ή όσα έχουν υπερβολικά σκούρο χρώμα που πλησιάζει στο μελανό.
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
1/2 ποτήρι νερό

Εφαρμογή: Βάζουμε στο μούλτι μισό ποτήρι νερό και τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπάμε στις υψηλές στροφές για 3 λεπτά περίπου (Αν δεν υπάρχει ρεύμα και είστε σε κατάσταση ανάγκης χτυπήστε τα φύλλα στο γουδί ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό). Μετά το χτύπημα θα ανακαλύψουμε ότι το μείγμα έχει στο πάνω μέρος του έναν κίτρινο αφρό! Μην χάσετε ούτε σταγόνα από αυτό το πολύτιμο φάρμακο(αυτή είναι η ελαιοευρωπαΐνη) . Με ένα κουταλάκι μαζέψτε τον αφρό και βάλτε τον σε ένα ποτήρι. Ο πράσινος χυμός που απομένει είναι και αυτός πολύτιμος. Σουρώστε τον μέσα στο ποτήρι και αυτόν ώστε να μην πέσουν μέσα τα μικρά κομμάτια φύλλων που έχουν απομείνει. Προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού μαζί ώστε να γεμίσει τελείως το ποτήρι και καταναλώστε το άμεσα. Λήψη μπορείτε να κάνετε ανά δωδεκάωρο  και πάντα με γεμάτο στομάχι. Συνήθως το φάρμακο αυτό σε 6 12ώρες δόσεις (3 μέρες) μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε ιό και αν σας έχει προσβάλλει.

Αντενδείξεις-ανεπιθύμητες ενέργειες

1)Βραστάρι: Το προϊόν περιέχει αλκοόλ και καψακαίνη. Να μην χορηγείται σε παιδιά κάτω των 14 ετών καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος βλάβης συγκεκριμένων αδένων της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας. Να μην το καταναλώσουν όσοι πάσχουν από σύνδρομο Μπάρετ και όσοι είναι αλεργικοί στην καψακαίνη. 

2)Ελιά: Η λήψη φύλλων ελιάς είναι βαριά για το στομάχι και ως εκ τούτου αντενδείκνυται σε οποιαδήποτε κατάσταση Έλκους του στομάχου, Μπάρετ κ.τ.λ. Επίσης οι ασθενείς με σπαστική κολίτιδα να την αποφύγουν εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη και πάντα σε συνεργασία με σκευάσματα για την κολίτιδα. Η Ελιά ρίχνει κατακόρυφα το ζάχαρο,οπότε αν και είναι ασφαλές φάρμακο για τους διαβητικούς αντενδείκνυται σε όσους πάσχουν από υπογλυκαιμία. Επίσης λόγο της κατακόρυφης πτώσης του ζαχάρου στον οργανισμό και της δράσης της στο στομάχι προκαλείται μετά την λήψη της έντονο αίσθημα πείνας. Το σκεύασμα περιέχει μεγάλες ποσότητες φυτικού ασβεστίου. Το ασβέστιο είναι άριστος νευροδιαβιβαστής και ως εκ τούτου με την λήψη της ελιάς θα έχετε υπνηλία και όταν κοιμάστε θα κοιμάστε βαθιά και θα βλέπετε πληθώρα ονείρων. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και θα σταματήσει αμέσως μετά την πάροδο 24 ωρών από την τελευταία λήψη του φαρμάκου.
Χορηγείστε το σκεύασμα σε παιδιά άφοβα στις μισές όμως δώσεις. Αν πρόκειται για βρέφη 1 εώς 5 ετών δώστε 50 ml από αυτό και αν πρόκειται για βρέφη κάτω του 1 έτους μην το χορηγήσετε καθώς δεν υπάρχει ασφαλής γνώση και εμπειρία μέσω του πειράματος σε αυτές τις ηλικίες και δεν είναι γνωστές οι όποιες παρενέργειες.  

Σημαντικό

Οι ανωτέρω συνταγές καθώς και οποιαδήποτε συνταγή βοτανικών σκευασμάτων δεν αποτελεί συνταγή της κλασικής ιατρικής αλλά πρόταση, που εξάγεται από το βίωμα και τον πειραματισμό της ανθρωπότητας ανά τους αιώνες και ως εκ τούτου επειδή δεν πρόκειται για κάποιο σκεύασμα «τυποποιημένο» αλλά κάτι που ο ενδιαφερόμενος παρασκευάζει με απόλυτα δική του ευθύνη, η επιτυχία του κάθε σκευάσματος εξαρτάται από παράγοντες που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή της χώρας (άλλα φύλλα-βότανα θα βρεί κάποιος στον Ταύγετο και άλλα στην Θράκη ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο φυτό). Ως εκ τούτου ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσεγγίσει τα βότανα με προσοχή και διάθεση για έρευνα ώστε το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες....



ελαιοευρωπαΐνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να αποκτήσετε την δική σας κατσίκα από το Α ως το Ω!

Τα πάντα γύρω από το φυσικό αυτόπηκτο αλάτι βράχων: Η ανωτερότητα του φυσικού τρόπου.

Έλληνας Δικαστής:Μήπως έγινε πραξικόπημα και μόνο τα τανκς δεν είδαμε;Έχουν καταλύσει τους νόμους και το Σύνταγμα με αφορμή την «πανδημία»!